Myslisz Rafal ze to skucha powerflexa ? ze takie poli daja? - miałem problem z tymi ze zdjecia oraz przy podluznicach. Jak wpasowalem w metalowa osłone pasuja idealnie. Przy silent blocku oslona to rzecz normalna, ale czemu tak zrobili w PU? skoro oslon nie sprzedaja.
Sam bylem mocno zaskoczony ze nie pasowaly "od razu" powinno byc plug&play
Ponizej fota standard silent i PU innej firmy niz powerflex i mozna tylko przypuszczac ze owe PU tez nie pasuja.
Wniosek: kupujac PU zostaw tuleje metalowe na wszelki wypadek ;]
Od czego tuleje w wachaczach i nie tylko ???
Re: Od czego tuleje w wachaczach i nie tylko ???
Pytanie co na to producent ? Napisz do niego.
Patrzę teraz na splendidparts.de: http://www.splendidparts.de/kaufhaus_2/ ... referid=95
i wychodzi że rzeczywiście powinny być dodatkowe tulejki.
Patrzę teraz na splendidparts.de: http://www.splendidparts.de/kaufhaus_2/ ... referid=95
i wychodzi że rzeczywiście powinny być dodatkowe tulejki.
Rafał
-
- Marka: Opel
- Silnik: 1.2 S
- Rok produkcji: `78
witam, czy może ktoś podać wymiary tuleji górnego i dolnego wahacza? Jestem na etapie dorabiania i chciałbym sprawdzić czy dobrze zwymiarowałem:
Tuleja wahacza górnego:
- szerokość - 29mm
- długość - 30mm
- średnica wewnętrzna tulejki (na śrubę) - 12mm
Tuleje wahacza dolnego:
- szerokość - 40mm
- długość - 59mm
]jeszcze jedno pytanie: o ile w górnym wahaczu tulejki są takie same to czy w dolnym też tak jest?
prosze o weryfikację tych wymiarów
Tuleja wahacza górnego:
- szerokość - 29mm
- długość - 30mm
Tuleje wahacza dolnego:
- szerokość - 40mm
- długość - 59mm
]jeszcze jedno pytanie: o ile w górnym wahaczu tulejki są takie same to czy w dolnym też tak jest?
prosze o weryfikację tych wymiarów
Witam,mam problem z tujejami do commodore a moze ktos wie od c
Witam,mam problem z tujejami do mostu (caly komplet) do commodore a 69r moze ktos wie od czego mozna dopasowac ??? pan w salonie opla nawet nie wie jak ten model autka wyglada, moze ktos ma jakis pomysł?
-
- Marka: OPEL
- Silnik: 2.5
- Rok produkcji: 1969
Witam, jeśli chodzi o tuleje do mostu w oplu commodore A to generalnie tak:
- stabilizator, mimo że wygląda jak w rekordzie E, niestety nie pasują. Rekord E z tego co pamiętam chyba ma większe. Pasują od Rekorda B ale te też ciężko dostać w PL więc lipa
- most, niestety tu też jest problem bo sam szukałem i przynajmniej jeszcze rok temu ciężko było coś dopasować (być może źle szukałm )
- wahacz, kiedyś zastanawiałem się czy nie podejdzie od astry, vectry ewentualnie sintry, ale ostatecznie zdecydowałem się na zakup w DE. Kumpel mi to zamówił i przywiózł do Polski.
- stabilizator, mimo że wygląda jak w rekordzie E, niestety nie pasują. Rekord E z tego co pamiętam chyba ma większe. Pasują od Rekorda B ale te też ciężko dostać w PL więc lipa
- most, niestety tu też jest problem bo sam szukałem i przynajmniej jeszcze rok temu ciężko było coś dopasować (być może źle szukałm )
- wahacz, kiedyś zastanawiałem się czy nie podejdzie od astry, vectry ewentualnie sintry, ale ostatecznie zdecydowałem się na zakup w DE. Kumpel mi to zamówił i przywiózł do Polski.
a co powiecie o aktywizytorach badziewia?
Ostatnio zmieniony 19 września 2019, 15:32 przez mariuszek, łącznie zmieniany 2 razy.
Akwizytorzy badziewia wdzierają się wszędzie. Piszą i nie patrzą w jakim temacie... Znajdź coś cwaniaku w tym katalogu do Commodore!
Części zawieszeniowe do Commodore A, do wyboru:
https://www.altopelhilfe.de/?cat=c77_Re ... ore-A.html
https://www.altopelhilfe.de/?cat=c77_Re ... ore-A.html
- Def
- Marka: Opel
- Silnik: 2,8
- Rok produkcji: 1968
A tu są takie kolorowe
Jeszcze nie zgłębiałem tematu jaki kolor to jaka twardość, nie ten etap ożywiania denata
Def
Jeszcze nie zgłębiałem tematu jaki kolor to jaka twardość, nie ten etap ożywiania denata
Def
Wróć do „Zawieszenie i układ kierwowniczy”