z tego co zrozumialem to turbina garett t2
ułańska, a raczej niemiecka fantazja :D
Javka, taki silnik moze mieć turbine tylko byłem ciekaw jak zrobić żeby przy wyższych obrotach jak turbina już ładnie dmucha mieszanka nie była zbyt uboga. Teraz już wiem ze wystarczy zwiększyć ciśnienie w komorze pływakowej tak zeby rosło razem z ciśnieniem na turbinie. Po prostu bez turbo ciśnieniem w komorze "steruje" powietrze wpadające przez filtr a przy turbo musiałoby sterować powietrze wychodzące z turbiny i tyle. To tak w telegraficznym skrócie. Mam nadzieje że nic nie poplątałem.
bajcik, jak ustawisz na tyle bogatą mieszankę zeby była dobra przy maksymalnych obrotach to na wolnych będzieasz go zalewać a jak wyregulujesz na wolnych tto braknie Ci paliwa jak turbina sie pożądnie rozkręci. W końcu dawka paliwa powinna chyba rosnąć razem z dawką powietrza tak żeby stosunek powietrze/benzyna był mniej wiecej stały. Tak mi sie wydaje ale może znasz sie na tym lepiej, a ja sie myle to mnie popraw.
bajcik, jak ustawisz na tyle bogatą mieszankę zeby była dobra przy maksymalnych obrotach to na wolnych będzieasz go zalewać a jak wyregulujesz na wolnych tto braknie Ci paliwa jak turbina sie pożądnie rozkręci. W końcu dawka paliwa powinna chyba rosnąć razem z dawką powietrza tak żeby stosunek powietrze/benzyna był mniej wiecej stały. Tak mi sie wydaje ale może znasz sie na tym lepiej, a ja sie myle to mnie popraw.
Gdyby bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach