Manta A - Szybki uchylne
Manta A - Szybki uchylne
Panowie, jako że nie miałem przy swojej mancie uchylnych szybek ,takowe zanabyłem.PROBLEM polega na tym że brakuje mi do nich mocowań , zawiasów , czy co to tam powinno być. Na pewno na dole przy słupku powinien być zawias mocowany na dwa blachowkręty. Niestety nie mam do końca wiedzy jak to powinno wyglądać.Może ktoś ma takie coś u siebie i mógłby zwymiarować opstrykać właśnie górne i dolne mocowanie( zawias).
- GT350TA
- Marka: Opel
- Silnik: 1.9 S
- Rok produkcji: 1973
- Gadu-Gadu: 4376872
Re: Szybki uchylne Manta A
O ile pamiętam szyba się rusza tylko w uszczelce ale jutro sprawdzę i zrobię fotki. Do tego były dwa rodzaje słupka w Mancie A, aluminiowy demontowalny i drugi rodzaj był wspawany na stałe. Drugiego na oczy nie widziałem ale ktoś w Polsce na pewno ma bo kiedyś było o tym na forum manty.
Mam mantę ze stałym i ze ściągalnym słupkiem, ale szybki uchylne montować chcę w tej ze ściągalnym.Oglądałem kiedyś takie szybki .Z tego co pamiętam to szybka nie rusza sie w uszczelce tylko na zawiasie.U góry przy rynience jest otwór a na dole powinien być jakiś zawiasik.Aluminiowa listw trzymająca szybkę ma na dole i do góry bolec.Chodzi o to jak to dokładnie wygląda bo nie pamiętam.
- GT350TA
Sprawdziłem dzisiaj i szybka chodzi razem z aluminiowym słupkiem, który jest przykręcony na śrubki na górze i z dołu.
Jak co to mogę później lub jutro cyknąć fotki bo teraz nie mam jak.
Jak co to mogę później lub jutro cyknąć fotki bo teraz nie mam jak.
byłbym zobowiązany za foto.
jeżeli interesuje Cię to cyknałem foto szybek uchylnych do mojej manty a i mam takie z plastykowym zawiasem białym tych foto Cię interesuje???
- GT350TA
Nie wiem czy coś zobaczysz na tym zdjęciu, tak jak pisał Qubas, na dole jest plastikowy zawiasik przykręcany na 2 śrubki, w którym chodzi ta listwa chromowana, na górze nie wiem bo nie chcę ściągać uszczelek z szyb żeby to zobaczyć, może ktoś ma rozbebeszone.
no coś już świta w głowie, dzięki. dokładnie tak właśnie o to chodzi quba, przydały by się jeszcze fotki góry jak jest wykonana.
postaram się zaraz zrzucić foty i zamieścić .