Od czego tuleje w wachaczach i nie tylko ???
- dawtow
- Marka: opel ascona b
- Silnik: 1,3N
- Rok produkcji: 1980
- Gadu-Gadu: 11450968
- Kontaktowanie:
Re: Od czego tuleje w wachaczach i nie tylko ???
może ten link pomoże
http://www.fritz-motorsport.de/index.ph ... 7734dbcb49
http://www.fritz-motorsport.de/index.ph ... 7734dbcb49
Chciałbym kiedyś powiedzieć: nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy heh
Cześć. Ja mam problem ze znalezieniem tulei przedniego wahacza do rekorda e, nie mogę znaleźć w żadnej hurtowni a w serwisie nie mają katalogu do rekorda. Samochód jeszcze nie jest bardzo stary, spodziewałem się że wszystko będzie. Wie może ktoś coś na ten temat?
Tuleje tulejami, a ja dzis odebralem paczuszke... skrecam przedni zawias i zonk! cos mi nie pasuje
... powerflex lata szatansko na prawo i lewo.
Mechanior do ktorego oddalem do wybicia tuleje na prasie pozbyl sie rowniez "metalowej oslony" i musze dorobic.
Macie jakies pomysly ? rura na wymiar i ciecie?
---------------------------------------------------------
Na szczescie kupilem nowe sztuki. Jak to dobrze miec sklep pod reka ;]
... powerflex lata szatansko na prawo i lewo.
Mechanior do ktorego oddalem do wybicia tuleje na prasie pozbyl sie rowniez "metalowej oslony" i musze dorobic.
Macie jakies pomysly ? rura na wymiar i ciecie?
---------------------------------------------------------
Na szczescie kupilem nowe sztuki. Jak to dobrze miec sklep pod reka ;]
no ale metalowa osłona zewnętrzna to przecież element integralny standardowego silent blocka, nie kupuje się ich nigdy osobno. Wyciągając stary silent block zazwyczaj problemem jest że ta metalowa obudowa zostaje w wahaczu z powodu rdzy i trzeba się nawalczyć aby ją usunąć. Mechanik zrobił dobrze. Tylko poliuretany powinny odpowiadać zewnętrznej średnicy silentblocka (razem z tuleją)
Rafał
Wróć do „Zawieszenie i układ kierwowniczy”