Kadett C - Jakie ET przy felgach 7 i 8 cali
-
- Marka: Opel
- Silnik: c20xe
- Rok produkcji: 1977
- Gadu-Gadu: 7000001
Kadett C - Jakie ET przy felgach 7 i 8 cali
jakie et mniej wiecej musza mieć felgi w kadecie c przy 7'przód i 8'na tyle.
- Miś
- Marka: C Limo, E30 Touring
- Silnik: 1.2N
- Rok produkcji: 1976
- Gadu-Gadu: 1493401
Odświeżę temat troszkę. Noszę się z zamiarem zakupu kółek do Kadzia ale mam pewne wątpliwości co do parametrów. Myślę o ATSach lub RSLach jak się trafią w dobrej cenie. Pytanie brzmi czy bez problemów da się zapiąć na seryjny most 8 cali na tył ( z oponami 175/50 ) bez poszerzania nadkoli i jakie powinno być optymalne ET. Sądzę że z 7-mioma calami z przodu nie będzie raczej problemu ale też chętnie przyswoję wiedzę odnośnie ET. I dodam jeszcze że całość ma współgrać z zawiasem -40 mm. Pozdrawiam
przypomnij mi jaki motor widzisz wdocelowo w aucie?jezeli wiekszy niz 1.2 , a oczywiscie rozsadek nakazuje zmiane hamulcow w opcji z wiekszym motorem ,to felgi rsl z przodu odpadaja.
Rsl ki wchodza na małe zaciski od 1.2 na ciezkim styku.
Kolega Zaraj moze sporo powiedziec na ten temat, gdyz w jego owczesnym 1.2 trzeba było lekko przyszlifowac zaciski zeby weszła felga z przodu.Mowa o rsl 13 przod 7 a tył 8j.
Tarcze i klocki były nowe wiec zacisk był maksymalnie odsuniety na zewnatrz, aczkolwiek przy wiekszych hamulcach raczej bedzie problem.
Rsl ki wchodza na małe zaciski od 1.2 na ciezkim styku.
Kolega Zaraj moze sporo powiedziec na ten temat, gdyz w jego owczesnym 1.2 trzeba było lekko przyszlifowac zaciski zeby weszła felga z przodu.Mowa o rsl 13 przod 7 a tył 8j.
Tarcze i klocki były nowe wiec zacisk był maksymalnie odsuniety na zewnatrz, aczkolwiek przy wiekszych hamulcach raczej bedzie problem.
Wróć do „Zawieszenie i układ kierwowniczy”