jak dla mnie to takie umiejscowienie odpada. Przy wsiadaniu i wysiadaniu będą dostawać z buta szczególnie od pasażerów. Nie wiem jak w Kadecie ale jeśli jest tak jak w Mancie to dałbym 3 z przodu tj jeden na środku konsoli jak w oryginale i dwa podwieszane po bokach pod deską.
Plus ze nie będzie ich widać a nagłośnienie byłoby ok.
Napewno boczków drzwi bym nie poświęcił.
chyba, że ktoś ma lepszy patent mało inwazyjny
Nagłośnienie Kadetta
- junioross
- Marka: Opel
- Silnik: c24ne
- Rok produkcji: 1971
Mi się podoba to rozwiązanie bo jest bezinwazyjne i wykonane estetycznie i sam mam zamiar coś takiego zrobić tylko ze mniejsze.
Dość istotna kwestia - jak się z tym jeździ, czy nie masz problemów związanych z brakiem miejsca na nogi.
No i jeszcze pytanko dotyczące sensowności wykonania takiej zabudowy - jak efekty dźwiękowe, montowałeś jeszcze gdzieś tweetery??
Dość istotna kwestia - jak się z tym jeździ, czy nie masz problemów związanych z brakiem miejsca na nogi.
No i jeszcze pytanko dotyczące sensowności wykonania takiej zabudowy - jak efekty dźwiękowe, montowałeś jeszcze gdzieś tweetery??
-
- Silnik: c20xe
- Rok produkcji: 1977
- Gadu-Gadu: 7000001
Miejsca na nogi jak dla mnie jest na styk,tak sobie dobrałem szerokośc w dolnej czesci zeby mi sie but miescił,ale mozna było zrobić troche mniejsze wtedy mysle ze lepiej by sie komponowało i nie było by juz zadnych problemów z jazdą,mi sie jezdzi dobrze chociaz wymagało to malych zmian nawyków;)
Co do odsłuchu wg jest bardzo fajnie,tylna sciana jest rowniez wykonana z mat i zywicy połączona szczelnie w całosc z przednim panelem ,jest tylko mały otwór w miejscu otworów konstrukcyjnego ktory znajdował sie własnie za tymi tekturowymi maskownicami zeby poprawić troche litarz.Sama obudowa wyszła ok 5litrów i mysle ze to minimum pod głosniki 16.
Tweterki umiesciłem w rogu deski rozdzielczej przy samym słupku,nie miałem pomysłu zeby je zabudowac,w kadeciku nie ma za bardzo jak pasowały co prawda wielkoscią w otwory nawiewów ale nie chciałem z nich rezygnować
Co do odsłuchu wg jest bardzo fajnie,tylna sciana jest rowniez wykonana z mat i zywicy połączona szczelnie w całosc z przednim panelem ,jest tylko mały otwór w miejscu otworów konstrukcyjnego ktory znajdował sie własnie za tymi tekturowymi maskownicami zeby poprawić troche litarz.Sama obudowa wyszła ok 5litrów i mysle ze to minimum pod głosniki 16.
Tweterki umiesciłem w rogu deski rozdzielczej przy samym słupku,nie miałem pomysłu zeby je zabudowac,w kadeciku nie ma za bardzo jak pasowały co prawda wielkoscią w otwory nawiewów ale nie chciałem z nich rezygnować
manta a poszukiwana:)
- junioross
- Silnik: c24ne
- Rok produkcji: 1971
Ja planuje podobną konstrukcję tylko nie tak "pancerną" jak Twoja. Mam zamiar wykonać podobną puchę z żywicy i maty szklanej (oczywiście wygłuszenie tez tam się znajdzie) na głośniku nie większym niż 13cm, zamocowanym w ten skosób aby membrana była skierowana pod katem w górę, a nie równolegle do podłogi. Zastanawiam się tez nad zamocowaniem obok woofera wysokotonówek bo nie chce żeby były widoczne, a jedyne miejsce które przychodzi mi do głowy to miejsce na oryginalny głośnik ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie. U mnie jeszcze daleka droga do słuchania muzyki w aucie
Petercali bardzo fajnie rozwiązałeś nagłośnienie !! fajnie ze boczki drzwi się uchowały. Tak jak mówi junioross pasowałoby głośniki zamontować pod kątem ale pierwsze koty za płty
miejsca myślę jest wystarczająco na takie rozwiązanie, choć mój niezdarny brat rozwalił z buta wsuwkę na skrobaczkę od strony pasażera na tym boczku.
Też mam zamiar audio doprowadzić do porządku, głośniki na tylnej półce miałem zamontowane praktycznie na sztywno i membrany od naszych dróg i zawieszenia się rozpadły. Nie badałem tematu doglębnie ale chyba można je jakoś zamantować żeby miały pewien skok czy wytłumienie ??
miejsca myślę jest wystarczająco na takie rozwiązanie, choć mój niezdarny brat rozwalił z buta wsuwkę na skrobaczkę od strony pasażera na tym boczku.
Też mam zamiar audio doprowadzić do porządku, głośniki na tylnej półce miałem zamontowane praktycznie na sztywno i membrany od naszych dróg i zawieszenia się rozpadły. Nie badałem tematu doglębnie ale chyba można je jakoś zamantować żeby miały pewien skok czy wytłumienie ??