Informacja o silniku 1.2s
Informacja o silniku 1.2s
Chce uzyskac informacje o silnikach 1.2 OHV,interesuje mnie jakie gazniki były montowane fabryczne w tych silnikach,ja mam takie dwa silniczki i w jednym mam WEBERA 32TL6 a drugi silnik ma WEBERA 32TL3.Jak wygląda sprawa z wałkiem ? można dorwać jakis sportowy ? i jeszcze jakie mają te silniki spalanie w miescie.Takie same były tez montowane w corsach A,były jakieś różnice ? jeden silnik mam o oznaczeniu 1.2ST co to jest te T.Aha jak domowymi sposobami wyregulowac GAZNIK aby palił wmiare mało.
Do kadetta 1,2 były montowane Solexy 35 PDSI.
Do corsy A były także wspomniane przez Ciebie gaźniki. Silniki te były zmulone do bodajże 45KM i możliwe, ze to właśnie oznacza to "T".
Sprawa z wałkiem jest na tyle ciężka, że mój świeżo zrobiony silnik rozwiercony do 1,3 wylądował obok auta.
Poza tym silnik z corsy ma w innych miejscach otwory na łapy, co idzie przerobić.
Przez internet gaźnika niestety nie wyregulujesz
Do corsy A były także wspomniane przez Ciebie gaźniki. Silniki te były zmulone do bodajże 45KM i możliwe, ze to właśnie oznacza to "T".
Sprawa z wałkiem jest na tyle ciężka, że mój świeżo zrobiony silnik rozwiercony do 1,3 wylądował obok auta.
Poza tym silnik z corsy ma w innych miejscach otwory na łapy, co idzie przerobić.
Przez internet gaźnika niestety nie wyregulujesz
Szybciej wykończę dom, czy rdza kadetta...?
Ja bede składał !1.2 SR Ale to jeszcze się okarze co tam będe modził!Napewno blok i tłoki 1.2S Głowica chyba wezme tą co kiczort miał brać lekko obrobioną!Oczywiście na dwóch gaźnikach solex 35 pdsi troszke rozwierconych!Jakis baran do tego!Zapłon elektronik!I najgorsza sprawa połaczyc to z getragiem 240![ktoś mi podsunoł pomysł ]
Kadetta B Coupe Rallye 1.1 SR!
Kolego Corsa A 1.2 posiada takie zapłony żadko ale ma!Przykładem tego jest carawan Kiczorta który taki właśnie posiada!
Co do kolektora w PL ciężki temat ja znalazłem z całym Kadettem B Rallye!
W DE http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0307697720 Cena Powala
Co do kolektora w PL ciężki temat ja znalazłem z całym Kadettem B Rallye!
W DE http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0307697720 Cena Powala
Kadetta B Coupe Rallye 1.1 SR!