Dlatego właśnie nie chciałem pytać :D
Cała ta frajda w tych naszych zgnitkach chyba właśnie polega na tym samodzielnym składaniu
Kadett c 1.2 brak hamulce z przodu
- Karczi
- Marka: Opel
- Silnik: 1.2N
- Rok produkcji: '78
- Gadu-Gadu: 1469223
Re: Kadett c 1.2 brak hamulce z przodu
"Nic nie zastąpi dużej pojemności, chyba że jeszcze większa pojemność ..." - Adam Opel.
Nie chcialem być niemily, sam zrobiłem taki sam błąd i dwa dni szukałem przyczyny ,po czym szwagier usiadł z piwem i od niechcenia podał rozwiązanie :D Mi auto pełne odrestaurowanie zajęło 3 lata , corsa a irmscher na ksiazkotwarzy .
- baro
- Marka: opel
- Silnik: 2,0 cih
- Rok produkcji: 1981
- Gadu-Gadu: 59128
Nie przejmuj się, też se kiedyś gdy miałem Vectre A zakładając większe hamulce założyłem odwrotnie zaciski.... dobrze że się wtedy nie zabiłem...
-
- Silnik: 1.2
- Rok produkcji: 1978
Panowie można powiedzieć że wreszcie jestem na finiszu oczywiście z waszą pomocą (w końcu przecież mi jej udzieliliście WIELKIE DZIĘKI), i dlatego chciałem się podzielić kilkoma zdjęciami.
Mam również filmik ze zdjęć który pokazuje moją odbudowę. https://www.youtube.com/watch?v=yv-HbP4p8t0
Mam również filmik ze zdjęć który pokazuje moją odbudowę. https://www.youtube.com/watch?v=yv-HbP4p8t0
- baro
- Silnik: 2,0 cih
- Gadu-Gadu: 59128
zrób temat ze swoim kadetem niech go swiat zobaczy!!!!
Całkiem przyjemnie choć kilka szczegółów bym zrobił inaczej.
-blacha pod deska rozdzielczą nie bez przyczyny w oryginale jest w czarnym macie
-brak obudowy wiatraka na pompie wody i nie zamkniety tunel chłodzenia chłodnicy od góry może choć nie musi przysporzyć problemów z chłodzeniem w upalne dni
-zbyt długi przewód od wspomagania serwa leży jakoś nienaturalnie na obudowie nagrzewnicy
- uszczelki we wnekach drzwiowych z metra <ciężej zamykające się drzwi>
Nie traktuj tego jako doszukiwanie sie i przyczepianie.To tylko luźna dygresja w stylu co tu jest nie tak i co robił bym inaczej.
Tak czy owak fajny kadett , dobrze ze go odświeżyłeś i fajnie że jest gotowy do dawania frajdy i satysfakcji z jazdy.
-blacha pod deska rozdzielczą nie bez przyczyny w oryginale jest w czarnym macie
-brak obudowy wiatraka na pompie wody i nie zamkniety tunel chłodzenia chłodnicy od góry może choć nie musi przysporzyć problemów z chłodzeniem w upalne dni
-zbyt długi przewód od wspomagania serwa leży jakoś nienaturalnie na obudowie nagrzewnicy
- uszczelki we wnekach drzwiowych z metra <ciężej zamykające się drzwi>
Nie traktuj tego jako doszukiwanie sie i przyczepianie.To tylko luźna dygresja w stylu co tu jest nie tak i co robił bym inaczej.
Tak czy owak fajny kadett , dobrze ze go odświeżyłeś i fajnie że jest gotowy do dawania frajdy i satysfakcji z jazdy.
-
- Marka: Opel
- Silnik: c30NE/1,2s/c20xe/c18xe
- Rok produkcji: 1979/1976/1992/1993
- Gadu-Gadu: 8719205
A mnie najbardziej bolą głośniki w drzwiach no i może trochę niżej ale to już mój spaczony gust że musi być nisko
Ładne CQP;)
Ładne CQP;)
Żyje się po to żeby jeździć...Jeździ się po to aby żyć...
-
- Marka: Ascona B Berlina
- Silnik: 2.0 NE
Taż zgadzam się z chłopakami co do tych paru detali.
Co nie zmienia że masz pięknego starego nowego kadeta.
Co nie zmienia że masz pięknego starego nowego kadeta.