Witam.
Poszukuję blacharza, który podjąłby się odbudowy kadetta C limo 2d.
Do zrobienia będzie wszystko (nie czarujmy się). Część elementów do wstawienia (błotniki przód, progi, pas tylny dolny, reparaturki słupków A oraz nadkoli tył), reszta do reanimacji (na pewno podszybie, drzwi i pas przedni). Mam do przeznaczenia na ten cel pewną sumę, ale jest ona niższa niż ceny rynkowe...
Może któryś z kolegów z forum mógłby mi pomóc?
Poszukuję blacharza!!!!
-
- Marka: opel
- Silnik: 1,2
- Rok produkcji: 1974
Re: Poszukuję blacharza!!!!
Hej.
Jeżeli chcesz zrobić auto dobrze (blacharsko + lakier) i na nowych elementach (klokkerholm) to musisz sie liczyć z kwotą ok 10000zł. za całość. Przelicz czy chcesz zrobić szybko i tanio czy dobrze i konkretnie.
Jeżeli chcesz zrobić auto dobrze (blacharsko + lakier) i na nowych elementach (klokkerholm) to musisz sie liczyć z kwotą ok 10000zł. za całość. Przelicz czy chcesz zrobić szybko i tanio czy dobrze i konkretnie.
Jak już pisałem wcześniej większość elementów mam. Nie licząc kosztów części chciałem wydać na prace blacharsko - lakiernicze 8 000 zł. Okazuje się jednak, że jest to kwota niewystarczająca. Oczywiście jakbym chciał to zrobić tanio - z pewnością znalazłbym chętnego. Zdaję sobie sprawę, że tanio nie znaczy dobrze.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2015, 22:19 przez Zico, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz Koronowo.793 386 723 aczkolwiek u nich blacharka to koszt okolo 10.000 bez lakieru.
Rozmawiałem z Mariuszem.
10 000 to chyba od Ciebie by wziął. Ode mnie chciał 15 000.
Nie podważam jego kompetencji i jakości usług, ale mnie nie stać na taki standard.
Być może kolejny remont - za 10 lat będę mógł przeprowadzić u niego - ale na chwilę obecną nie jestem w stanie.
Wiem,że podniosą się głosy że lepiej robić porządnie niż partacko, ale jak każdy szukam "złotego środka"
10 000 to chyba od Ciebie by wziął. Ode mnie chciał 15 000.
Nie podważam jego kompetencji i jakości usług, ale mnie nie stać na taki standard.
Być może kolejny remont - za 10 lat będę mógł przeprowadzić u niego - ale na chwilę obecną nie jestem w stanie.
Wiem,że podniosą się głosy że lepiej robić porządnie niż partacko, ale jak każdy szukam "złotego środka"
- baro
- Silnik: 2,0 cih
- Rok produkcji: 1981
- Gadu-Gadu: 59128
troche daleko mieszkasz bo gdybyś był z południa myśle ze znam kogoś kto mógł by sie podjać
-
szczerze mówiąc 8 tyś to mało przy tej ilości blacharki o której wspomniałeś - nie lepiej wstrzymać się jeszcze jakiś czas i dozbierać do kwoty przy której rozczarowanie będzie mniejsze - z własnego oświadczenia wiem co pisze - masz całościowo do wymalowania samochód to minimum 6 tyś zł a na blacharke 2 tyś zł to dużo za mało .....
akurat za malowanie wołają ode mnie od 3 do 4 tysięcy, więc blacharzowi zostaje od 4 do 5 tysięcy.
Nie zostawiłbym auta blacharzowi, który za taki duży zakres prac zawołałby 2 tysiące złotych. Miałbym wówczas pewność, że nie byłoby to dobrze zrobione.
Nie zostawiłbym auta blacharzowi, który za taki duży zakres prac zawołałby 2 tysiące złotych. Miałbym wówczas pewność, że nie byłoby to dobrze zrobione.
- baro
osoba o której myśle siedzi w starych oplach ma kadetta c i mante pare gratów już wskrzesiła niestety w chwili obecnej konczy swoją mante i zaczyna remont swojego kadeta i między czasie walczy z moją asconą i jeszcze między czasie składa innemu kumplowi fiata 125p więc w tym roku napewno sie nie wyrobi ale zapytam się...
- baro
odezwij sie do mnie na pw podam ci namiar gadałem z kolegą prosi o zdjecie wozu
-
3-4 tys za całe auto z felacmi komorą i bagażnikiem to mega niska cena wychodzi za element 150-200zł z przygotowaniem i materiałem to nie rynkowa cena, za element normalnego samochodu stawki wahają sie w okolicach 300zł, a tu w gre wchodzi szpachlowanie, docieranie, powłoki antykorozyjne i wiele innych - według mnie powinieneś jeszcze odłoży kase aby nie byc przerażony efektem końcowym najtańszych rzemieślników
pzdr
p.s. mam nadzieje że nie odbierasz tego jako atak ale rade
pzdr
p.s. mam nadzieje że nie odbierasz tego jako atak ale rade