Czy ktoś mógłby sprawdzić u siebie jak ma podłączone kable do nożnej pompki spryskiwacza ?
Tam dochodzi podwójny zielony kabelek oraz niebieski i fioletowy.
Chyba, że ktoś ma schemat elektryczny na tyle dokładny, aby były zapisane numery pinów. (do wyboru 53, 53, 31, 31a) - ja mam same takie od wersji z elektryczną pompką.
podłączenie pompki nożnej spryskiwacza
-
- Marka: opel kadett c limo 1200s
- Silnik: 1200s
- Rok produkcji: 1977
Re: podłączenie pompki nożnej spryskiwacza
Mały odkop ale podpinam się pod pytanie , też mam problem z tą pomką , czy ktoś może zrobic fotkę tych kabelków wpiętych w nożną pomkę ?
jakoś to w końcu rozkminiłem, sprawdzę wieczorem czy mam jakieś notatki z przemyśleń.
Rafał
gródź ------------
zielony [- -] niebieski
zielony (?) [- -] fioletowy (?)
pierwszego rzędu jestem pewien bo tak mam, natomiast drugi przerobiłem po to aby połączyć to z elektryczną pompką. W sposób oczywisty dwa zielone kable nie mogą być na parze pinów które przed lub po naciśnięciu się zwierają. Ogólnie chyba ta pompka łączy lewy z prawym, czyli przed naciśnięciem zielony z niebieskim, a po naciśnięciu zielony z fioletowym. Zielony jest sygnałowym kabelkiem, niebieski podtrzymuje powrót wycieraczki, a fioletowy uruchamia wycieraczkę (jak spryskujemy szybę). Lub na odwrót.
zielony [- -] niebieski
zielony (?) [- -] fioletowy (?)
pierwszego rzędu jestem pewien bo tak mam, natomiast drugi przerobiłem po to aby połączyć to z elektryczną pompką. W sposób oczywisty dwa zielone kable nie mogą być na parze pinów które przed lub po naciśnięciu się zwierają. Ogólnie chyba ta pompka łączy lewy z prawym, czyli przed naciśnięciem zielony z niebieskim, a po naciśnięciu zielony z fioletowym. Zielony jest sygnałowym kabelkiem, niebieski podtrzymuje powrót wycieraczki, a fioletowy uruchamia wycieraczkę (jak spryskujemy szybę). Lub na odwrót.
Rafał
-
- Marka: opel kadett c limo 1200s
- Silnik: 1200s
- Rok produkcji: 1977
dzięki wielkie , teraz powinno byc łatwiej rozwiązac ten problem