2.2 - nie odpala na rozgrzanym
2.2 - nie odpala na rozgrzanym
To znowu ja, po problemach z odpaleniem Rekorda (2,2 na wielowtrysku) nie chce znowu zapalić na rozgrzanym silniku, trzeba poczekać kilka, kilkanaście minut żeby zapalił. Niby nic pilnego, ale może człowieka zdenerwować..
reksio
Re: nie odpala na rozgrzanym
Mam podobny problem na silniku z manty 2,0 w city. Możecie podpowiedzieć od czego zacząć i co posprawdzać lub wymienić jako pierwsze???
- piszu
- Marka: Opel, Volkswagen
- Silnik: 1,8S; 2,0; 1,6
- Rok produkcji: 1986; 1977; 1979
- Gadu-Gadu: 2939388
Hmmm ciężko powiedzieć, mój gaźnik kiedyś palił na gazie zimnym i ciepłym, a na benzynie ciepły gasł :/ Ale... sam się naprawił i teraz jest wszystko w normie
Archeologia - Never stop exploring!
- uguisu
- Marka: Opel
- Silnik: 1.2s
- Rok produkcji: 1979
- Gadu-Gadu: 0
Miałem tak do niedawna, na benzynie w kadecie 1.2 jak tylko się rozgrzał i wyłączyłem silnik, to na ciepłym nie chciał odpalać.
Wymieniłem przewód masy na nowy. Bo stary był już lekko sparciały poprzecierany (plecionka). I okazało się , że albo to pomogło, albo sam się naprawił Przynajmniej od kilku dni jest lepiej już.
Wymieniłem przewód masy na nowy. Bo stary był już lekko sparciały poprzecierany (plecionka). I okazało się , że albo to pomogło, albo sam się naprawił Przynajmniej od kilku dni jest lepiej już.
- MuminekZG
- Silnik: 2.0 cih
- Rok produkcji: 1978
- Gadu-Gadu: 3630546
- Kontaktowanie:
Czy slaba masa moze byc problemem jezeli silnik gasnie na wolnych obrotach gdy jest rozgrzany? 2 litry cih na gazniku
- uguisu
- Silnik: 1.2s
- Rok produkcji: 1979
- Gadu-Gadu: 0
Mam to samo w 1.2 kadett C na automacie. Przewód masy wymieniłem i z odpalaniem na rozgrzanym już nie mam problemu, ale faktycznie na wolnych obrotach po dłuższej jeździe się dławi i czka potrafi też zgasnąć.
przy słabej masie to potrafią się cuda dziać , przerabiałem to.
-
- Marka: Opel Ascona
- Silnik: c20ne+18E
- Rok produkcji: 1983
- Kontaktowanie:
A kopułka i palec stara czy wymieniana na nowa. Kiedyś miałem tak że po rozgrzaniu nie chciał opalić to wyczyściłem i było od tego momentu już dobrze.