Problemy z odpaleniem
-
- Marka: Opel
- Silnik: c30NE/1,2s/c20xe/c18xe
- Rok produkcji: 1979/1976/1992/1993
- Gadu-Gadu: 8719205
Problemy z odpaleniem
Mam pewien problem z odpalaniem samochodu. A więc tak auto rzadko reaguje na stacyjkę słychać tylko jak rozrusznik kręci ale nie wysuwa. Na pycha albo zwarę odpali zawsze. Dodam że rozrusznik jest na 100% sprawny. Domyślam się że wina leży w kablach idących od rozrusznika do stacyjki. Przerabiał może ktoś taki sam problem i wie które miejsca są wrażliwe?? I jeszcze jedno rozrusznik ma dwa miejsca na wsuwki obydwie muszą być podpięte?. Walczę już tyle czasu i ciągle nic do przodu
Żyje się po to żeby jeździć...Jeździ się po to aby żyć...
Stawiam na rozrusznik!
Dwa kable muszą byc podłaczone jeden to wzbudzanie rozrucha a drugi idzie do cewki zapłonowej i podaje prąd w czasie kręcenia na cewke!!
wymień rozruch lub podłacz drugi kabel bo krecic bedzie ale nie bedzie podawac prądu na cewke!
Łatwo sprawdzic podłacz plus z aku pod cewke i spróbuj odpalić!
Przerabiałem to!
Dwa kable muszą byc podłaczone jeden to wzbudzanie rozrucha a drugi idzie do cewki zapłonowej i podaje prąd w czasie kręcenia na cewke!!
wymień rozruch lub podłacz drugi kabel bo krecic bedzie ale nie bedzie podawac prądu na cewke!
Łatwo sprawdzic podłacz plus z aku pod cewke i spróbuj odpalić!
Przerabiałem to!
Kadetta B Coupe Rallye 1.1 SR!