Ascona B problem z odpalaniem
Ascona B problem z odpalaniem
Witam,
potrzebuje pomocy w związku z silniczkiem krokowym. Sam silniczek i czujnik temperatury są sprawne a Asia i tak zimna nie chce palić muszę trzymać ja na obrotach aż złapie temperaturę.
dziękuję za każdą podpowiedź
potrzebuje pomocy w związku z silniczkiem krokowym. Sam silniczek i czujnik temperatury są sprawne a Asia i tak zimna nie chce palić muszę trzymać ja na obrotach aż złapie temperaturę.
dziękuję za każdą podpowiedź
Re: Ascona B problem z odpalaniem
Skoro krokowy to domyślam się że wtrysk.Ale jaki silnik i jaki wtrysk?
silnik mam 2,0 benzyna a o co Ci chodzi z wtryskiem dokładnie, bo moja Asia jest na pełnym wtrysku :-)
nadal nic nie wiadomo.silnich masz cih czy ohc?a może dohc? Jeżeli cih to na jakim wielopunktowym wtrysku?oczywiście nie trzeba tłumaczyć że np. 2,0 cih wychodził na różnych rodzajach wtrysku.Jeden z nich miał np. elektroniczny wtryskiwacz rozruchowy.Tak więc napisz konkretne informacje to dostaniesz konkretną odpowiedź.
wiem tyle, że silnik jest 2,0 s i pochodzi z manty, na samym silniku oznakowania nie znalazłam chyba ,że podpowiesz mi gdzie szukać. Silnik jest na jednym walku rozrządu, jedyne co mam to nr modułu odpowiedzialnego za sterowanie silniczkiem krokowym 0280220017,
jeszcze raz dzięki za pomoc
jeszcze raz dzięki za pomoc
- Adaśko
- Marka: Opel
- Silnik: 2.2E
- Rok produkcji: 1977
- Kontaktowanie:
2,0S byo tylko na gaźniku. Najlepiej daj zdjęcia silnika (zwłaszcza kolektora dolotowego), a my już dojdziemy co masz.
Brakuje mi braku rdzy...
czyli wiemy już ,że to najprawdopodobniej cih.to teraz zrób dokładne foto silnika ewentualnie podaj symbole ze sterownika.znajdziesz go w kabinie przy prawej nodze pasażera z przodu.
Chłopaki bardzo Wam dziękuję postaram się podczas świat zrobić zdjęcia i załączyć.
jestem bardzo zadowolona, że tak szybo uzyskałam pomoc.
Wesołych swiąt i bogatego Mikołaja :-)
jestem bardzo zadowolona, że tak szybo uzyskałam pomoc.
Wesołych swiąt i bogatego Mikołaja :-)
- czaroodziej1
- Marka: opel manta xxl
- Silnik: 2,2 cih 195ps
- Rok produkcji: 1986
- Gadu-Gadu: 0
Prawdopodobnie to 2,0 CIH z wtryskiem 2,2...
to jak po zdjeciach wiecie juz jaki to typ??
- Adaśko
- Kontaktowanie:
Ja bym na początek podmienił czujnik temperatury na sterownik. To on może dawać zły sygnał. Znajduje się tu:
Brakuje mi braku rdzy...
hmm to juz bylo zrobione i nie pomogło :-(
- Adaśko
- Kontaktowanie:
Jeśli to jest zaadaptowana cała instalacja z 2.2i to powinien gdzieś tam byc jeszcze czujnik temperatury oleju oraz czujnik temperatury powietrza. Były sprawdzane? Na pewno czujnik ciecz był wymieniany?
Brakuje mi braku rdzy...
Bez podpietego czujnika temperatury oleju i czujnika temp. zewnętrznej cih z wtryskiem od 2,2 odpala bez wzgledu czy ciepły czy zimny.Sprawdzałem w zeszłym tygodniu w asconie kolegi.