Cześć
Zamontowałem sobie w konsoli środkowej woltomierz. Ogólnie działa fajnie i jak jadę pokazuje stabilnie poprawne ładowanie. Ale jak włączam kierunkowskaz to lata wskazówka. Zweryfikowałem że po wyjęciu pozostałych bezpieczników sytuacja jest taka sama więc problem ogranicza sie do jednego obwodu. Zasilanie do konsoli środkowej, a więc i do woltomierza jest na tym samym bezpieczniku co kierunki. Zrobione to zgodnie z schematem elektrycznym Kadetta SR/GTE. Jedyne co, to zamieniłem stabilizator napięcia z oryginalnego (drut owinięty wokół blaszki) na układ scalony (zgodnie z propozycją z mantaclubu). Sprawdzałem masę na przednich kierunkach i była ok. Odpiąłem zasilanie kierunkowskazów i nie było zmiany. Sam fakt wahającej sie wskazówki nie jest widoczny w inny sposób (nie przygasają światła, nie wypadają zapłony, etc.) Jakaś podpowiedź co można sprawdzić dalej ?
Kadett C - wskazówka voltomierza rusza się w takt kierunkowskazów
- Adaśko
- Marka: Opel
- Silnik: 2.2E
- Rok produkcji: 1977
- Kontaktowanie:
Re: Kadett C - wskazówka voltomierza rusza się w takt kierunkowskazów
Tak ma być. Wszystkie woltomierze z Opli z tamtych lat tak miały.
Brakuje mi braku rdzy...
-
- Marka: Ascona B Berlina
- Silnik: 2.0 NE
- Rok produkcji: 1981
Mam to samo, podczas hamowania też pokazuje spadek napięcia.
Mnie to też drażni i chciałem to naprawić ale skoro Adaśko tak twierdzi to musi tak zostać.
Mnie to też drażni i chciałem to naprawić ale skoro Adaśko tak twierdzi to musi tak zostać.
- lukas
- Marka: opel
- Silnik: 3.0 v6
- Rok produkcji: 1979
- Gadu-Gadu: 2466936
- Kontaktowanie:
potwierdzam... u mnie dokładnie to samo
pozdr - Lukas