a moje zdanie jest takie
ja pamietam , dawno temu , byłem młody ,ze pojazdy cywilne, które teraz sa klasykami jak one sobie jezdziły
i bylo tak ,np w nysie , uazie chyba , starze na tym to mnie uczyli akurat jeżdzić , taki wynalazek jak zaluzja przed chłodnice , sterowana ręcznie z kabiny łańcuszkiem
i tyle
oczywiście zaraz tu usłysze ze termostaty i tak dalej
tak tak
ja mam sterowanie styropianowe zakładane w zaleznosci od ilosci zimna
upierdliwośc, ...tak
ale daje efekty
Słabe ogrzewanie
a ja potwierdzam Twoje słowa jacław u mnie sie w ogóle nie nagrzewał jak trzeba tj nawet po 20km nie osiągał prawidłowej temperatury i co zrobiłem? zasłoniłem kawałkiem kartonu chłodnice (pamietam ze taki patent wiele lat stosował mój dziadek w dużym fiacie i sie sprawdzał) wycinając jedynie dwa małe okienka żeby jakiś przepływ powietrza był i jak ręką odjął wszystko ładnie sie nagrzewa szybciutko, nic sie nie przegrzewa i wszystko gra ogólnie no i zapomniałem dodać ze też jestem po wymianie płynu
Gdyby bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach
hehe
Liście to norma, zbierają się na podszybiu. A nawiewami środkowymi zawsze leci tylko zimne.
Dzwigienkami sterujesz otwarcie zaworu dopływu wody do nagrzewnicy ( ciepłe - zimne)
oraz skierowanie ciepłego powietrza w góre na szybe lub w dół na nogi.
proponuje dobrze uszczelnić cały układ , nalać swieży płyn i zasłonić dobrze chłodnice
dekturą. ja miałem wycięty tylko otwór ok. 25cm x 15cm i tak przejezdziłem zime
i można było w koszulce jedzić w dalsze trasy
Liście to norma, zbierają się na podszybiu. A nawiewami środkowymi zawsze leci tylko zimne.
Dzwigienkami sterujesz otwarcie zaworu dopływu wody do nagrzewnicy ( ciepłe - zimne)
oraz skierowanie ciepłego powietrza w góre na szybe lub w dół na nogi.
proponuje dobrze uszczelnić cały układ , nalać swieży płyn i zasłonić dobrze chłodnice
dekturą. ja miałem wycięty tylko otwór ok. 25cm x 15cm i tak przejezdziłem zime
i można było w koszulce jedzić w dalsze trasy
Rekord E1 Berlina mit klimaanlage "80
Senator B CD "90
Senator B CD "90