Pewnie ktoś z was boryka się ze znalezieniem sworzni górnych do kadzia, podpowiem jak ten problem rozwiązać, albo inaczej podpowiem jak rozwiązałem go ja. Przy poszukiwaniu owych sworzni natknąłem się na taką aukcję:
http://allegro.pl/sworzen-wahacza-opel- ... 90448.html
Wymiary te same ale grubość gwintu 12mm zamiast 10mm jak jest w oryginale a co za tym idzie większy stożek od naszego oryginalnego sworznia.
Jeden telefon i piasty na drugi dzień były przygotowane pod nowe sworznie. Wystarczyło rozwiercić na wymiar górną tulejkę i możemy się cieszyć nowymi sworzniami...
aha, koszt na obie strony zamknął się w 90zł i na przyszłość nie będzie aż takiego kłopotu z wymianą.
Jeżeli ta porada tu już gdzieś była to proszę o wyrzucenie tego do kosza i pozdrawiam
Sworznie górne Kadett C
- kogan77
- Marka: Opel
- Silnik: 1.8 S
- Rok produkcji: 1976
- Kontaktowanie:
Re: Sworznie górne Kadett C
Wszystko fajnie, tylko że . . . .
poszedłem w zaparte i poszukałem dwa nowe komplety tych sworzni w oryginale do kadetta C za 34 PLN netto.
Sam myślałem, że to niedostępne już w PL.
Pytajcie w sklepach motoryzacyjnych w małych miejscowościach.
Warto
poszedłem w zaparte i poszukałem dwa nowe komplety tych sworzni w oryginale do kadetta C za 34 PLN netto.
Sam myślałem, że to niedostępne już w PL.
Pytajcie w sklepach motoryzacyjnych w małych miejscowościach.
Warto
- Luz
- Marka: Opel
- Silnik: 2.2 1.2 2.0N
- Rok produkcji: 1978 1977 1976
- Gadu-Gadu: 421817
- Kontaktowanie:
To prawda, idzie jeszcze wyrwać sworznie, końcówki itp ale tendencja jest mocno spadkowa, powyższą poradę warto mieć jednak w pamięci na przyszłość.
-
masz indeks tych sworzni
Wróć do „Zawieszenie i układ kierwowniczy”