Kadett C - Tylny MOST od Manty/Ascony
- Kaspadakis
- Marka: Opel
- Silnik: 1.9NE
- Rok produkcji: 1975
- Gadu-Gadu: 4246222
wedlug moich obliczen most od manty/ascony b jest szerszy o 4,5 cm na strone, poza tym gniazda sprezyn w mancie sa rozstawione weziej o 1,5 cm przez co sprezyny beda ustawione pod skosem, przy moscie od manty a rozstaw sprezyn tez jest wezszy a most jest szerszy od kadettowego o 1cm na strone , mozna na takich mostach jezdzic jednak ja wybralem inna droge...
dalem most do tokarza ktory zwezil korpus do wymiaru kadettowego skrocil polosie, a mocowania sprezyn odcielem i przyspawalem wedlug wymiarow z kadetta koszt operacji 400 (tokarz) +150 most + kupa roboty
mellin's jak masz kadiego z duzym mostem za 1000 to go lykaj bez namyslu!!!
u gory most 1,2
na dole zwezony most z manty
dalem most do tokarza ktory zwezil korpus do wymiaru kadettowego skrocil polosie, a mocowania sprezyn odcielem i przyspawalem wedlug wymiarow z kadetta koszt operacji 400 (tokarz) +150 most + kupa roboty
mellin's jak masz kadiego z duzym mostem za 1000 to go lykaj bez namyslu!!!
u gory most 1,2
na dole zwezony most z manty
most byl ciety i spawany ok 10 cm od korpusu mechanizmu roznicowego - widac delikatne zgrubienia na zdjeciu w srodek wstawione tuleje
mozna tez podobno nagrzac korpus w miejscach mocowania tulei , wyciagnac je i skrocic, ale jeszcze tego nie przerabialem
u jacka w pomaranczowym limo c20xe taki most jezdzi juz rok
ja na swoim zrobilem ok 1000 km poza tym , ze go slychac, bez zadnych problemow
jechalem ponad 200 po nienajlepszej drodze i wytrzymal , dam znac jak sie rozleci ( jak jeszcze bede mogl)
mozna tez podobno nagrzac korpus w miejscach mocowania tulei , wyciagnac je i skrocic, ale jeszcze tego nie przerabialem
u jacka w pomaranczowym limo c20xe taki most jezdzi juz rok
ja na swoim zrobilem ok 1000 km poza tym , ze go slychac, bez zadnych problemow
jechalem ponad 200 po nienajlepszej drodze i wytrzymal , dam znac jak sie rozleci ( jak jeszcze bede mogl)
forest przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz
jak to powiadaja w szkolach "czytaj ze zrozumieniem"
jak bys zauwazyl to wlasnie cytowalem slowa ciupexa i twierzde ze most z manty a ma taki sam rozstaw co kadett C bo wlasnie na takim moscie przelatalem te 60 tys km. i jakos nie zauwazylem roznicy w ustawieniu sprezyn.
tak wiec jeszcze raz namawiam do przeczytania tekstu
ps. a co do mostu to trzeba czasami szukac ( mnie kosztowal 180zl + 160zl za przesylke )
jak to powiadaja w szkolach "czytaj ze zrozumieniem"
jak bys zauwazyl to wlasnie cytowalem slowa ciupexa i twierzde ze most z manty a ma taki sam rozstaw co kadett C bo wlasnie na takim moscie przelatalem te 60 tys km. i jakos nie zauwazylem roznicy w ustawieniu sprezyn.
tak wiec jeszcze raz namawiam do przeczytania tekstu
ps. a co do mostu to trzeba czasami szukac ( mnie kosztowal 180zl + 160zl za przesylke )
"OPEL KADETT C LIMO 2.0 16V"
"OPEL KADETT C CARAVAN 1.2" - SPRZEDANY
"YAMAHA YZF-R1 2005" - SPRZEDANA
DUPOWÓZ - AUDI S8
"OPEL KADETT C CARAVAN 1.2" - SPRZEDANY
"YAMAHA YZF-R1 2005" - SPRZEDANA
DUPOWÓZ - AUDI S8