Na prawo od pokrętła świateł jest w desce rozdzielczej kwadratowe miejsce na jakiś włącznik. U mnie jest tam pstryczek do niczego nie podłączony. Założyłem, że nie oryginalny, ale może jednak coś tam powinno być ? Zobaczyłem na zdjęciach tego złotego Kadetta z allegro, że tam też jest pstryczek, choć zupełnie inny niż u mnie.
Ktoś wie co to ?
Co to jest za włącznik na prawo od świateł
Re: Co to jest za włącznik na prawo od świateł
daj foto to Ci pomogę.
Posiłkując się zdjęciem z netu. Chodzi o to czarno białe na lewo od kierownicy, a na prawo od pokrętła do włączania świateł
Rafał
- marianpsyho
na pewno jest to samoróbka może przerywacz do wycieraczek, albo podgrzewanie szyby
włącz to sie dowiesz ![:roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![:-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![:roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
przedni napęd jest dla dzieci i starców !!! a kobiety prawa jazdy nie powinny mieć ![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Opel Ascona A 1,2 2d
Opel Omega Caravan 3.0 24v
Opel Senator CD 3.0 24v
![8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Opel Ascona A 1,2 2d
Opel Omega Caravan 3.0 24v
Opel Senator CD 3.0 24v
u mnie jest nie podłączony, więc światło w budzie zapala się gdzie indziej ![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Uznałem go owszem za samoróbkę, ale teraz zobaczyłem że w jakimś innym też jest w tym miejscu pstryczek, więc postanowiłem się dopytać. Ale rozumiem, że nikt w tym miejscu nic fabrycznego nie widział...
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Uznałem go owszem za samoróbkę, ale teraz zobaczyłem że w jakimś innym też jest w tym miejscu pstryczek, więc postanowiłem się dopytać. Ale rozumiem, że nikt w tym miejscu nic fabrycznego nie widział...
Rafał
- uguisu
- Marka: Opel
- Silnik: 1.2s
- Rok produkcji: 1979
- Gadu-Gadu: 0
Ja mam w tym miejscu pstryczek od przeciwmgielnego tylnego. Ale oczywiście dorabiany był kiedyś.
no właśnie - bo w tym miejscu jest taki odróżniający się kwadracik w desce rozdzielczej. Pewnie wszystkim się kojarzy jako idealne miejsce do włożenia dodatkowego włącznika
Może też w fabryce myśleli "Prędzej czy później ktoś będzie chciał dorzucić gdzieś jakiś ekstra włącznik od świateł przeciwmgielnych, halogenów, albo dodatkowej lampki. Zróbmy tu koło bezpieczników takie specjalne miejsce" ![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rafał