![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Na początek zaprezentuję kilka fot moich cudeniek. Na początku dodam, że w dniu dzisiejszym odebrałem z PZM'u opinie rzeczoznawcy, jako iż Rekord D oraz Passat B1, których jestem właścicielem, są pojazdami o wartości historycznej, zabytkowej oraz/lub kolekcjonerskiej
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Aha i z góry przepraszam za marną jakość niektórych fotek, ale część z nich była robiona spontanicznie.
Rekord E2 1,8S OHC, 1986 r.:
takim go kupiłem - kratka wlotu powietrza "tuningowana", stalówki z małymi kołpakami, stan techniczny przemilczę
na zimówkach - felgi stalowe oryginalne, na nich oryginalne kołpaki od tego modelu, które wielkim fartem i niedrogo udało mi się skompletować
w tle Rex w letnich butach - 14-calowe "szprychówki" alu, oryginalne oplowskie
i ostatnimi czasy:
dorwałem za granicą prawdziwego białego kruka wśród seryjnych dodatków do tego modelu - Wlot powietrza marki Hella z wbudowanymi halogenami! Polowałem na to cacko ponad 2 lata i zdaje się dorwałem jeden z ostatnich egzemplarzy
Przejdźmy zatem do Rekorda D, 2,0 (1979cm3), 1977 r. prod., BERLINA
w dniu zakupu - Samochodzik wyszukany przez allegro, decyzja spontaniczna - bierzemy
Po polerowaniu maski, niestety wkrótce po jego zakupie zaskoczyła mnie zima i Rekordzik stoi i czeka na odwilż, kiedy prawdopodobnie zajmiemy się zawieszeniem i/lub blacharką.
Na koniec VW Passat LS Variant B1 typ B32 1,6 , 1979 r.
Zakup jeszcze bardziej spontaniczny - na spółkę z kolegą (posiadacz Saaba 99 '84, oraz dużego fiata, rowniez '84)
Szczęśliwie przejechaliśmy 650 km mimo, że oberwane było mocowanie tylnego wahacza i była mała dziurka u góry chłodnicy - ale dziurka już zalepiona, a jak stopnieją śniegi to wyspawamy i zawieszenie
Także tak właśnie wygląda moja kolekcja!
W tej chwili na oku mam Rekorda E1 '78, a Wiktor (mój wspominany kumpel) Rekordzika E2 '84 (o ironio :D), ale bardzo cienko z kasą u nas i zobaczymy co z tego wyjdzie... (Passacik jak mówiłem był wspomagany charytatywną zbiórką pieniędzy ;D)